10. “Rujan va Škrljevu”

IMG_2819„Vrt pun rožic san zasadila, volin ga, njegujen i čuvan i niš mi više ne rabi“.

Ovogodišnji 10. susret mićeh čakavci “Rujan va Škrljevu” održao se u listopadu zbog štrajka prosvjednih radnika. No to nije utjecalo na veselje i vrijednost mićeh čakavci kao i naših voditeljica radionica.

SAM_4174

Susretu se ove godine gostovala trsačka pjesnikinja Zlata Petešić (Čigova san), sa neobjavljenom zbirkom pjesama “Vrt pun rožic”.

Praptunjarski slavići otvorili su susrete pjesmom Franke Vidas, ‘Rodni kraju’ kojom je osvojila 3. mjesto na ovogodišnjem Kvarneriću. Gošća Zlata Petešić, pročitala je par svojih pjesmica iz neobjavljene, ali pripremljene zbirke ‘Vrt pun rožic’. Čuli smo i dramsku grupu mići čakavci OŠ Bakar sa scenskom igrom ‘Škrljevska bura’ nastala prema pjesmi ‘Bura’ Zlate Petešić.

SAM_4183

Susreti su dalje tekli po radionicama, voditeljica Praputnjarskih slavića uglazbila je Zlatinu pjesmu ‘Jesen va šume’ te su je kanturi naučili pjevat, a s njima su bili i naši plesači koji su plesali na tu pjesmicu sa svojom voditeljicom Laurom Božović. Učiteljica Ivana Sablić, naučila je svoje recitatore recitirat pjesmicu ‘Kostanj’. Literarci, kojih je svake godine sve teže nać, pisali su uz pomoć mentorice Nene Ružić, a likovnjaci napravili su grupni rad ‘Vrt pun rožic’ po ideji voditeljice Gordane Vukonić.

Sve što smo napravili na radionicama, pokazali smo na kraju svima, literarne radove spremamo za naš slijedeći broj ‘Naših glasi’ kako bi bili zabilježeni. Podijelili smo zahvalnice svim sudionicima te se pozdravili do godine.

SAM_4158 SAM_4180 SAM_4176 SAM_4192